Одржан шести сајам ученичког предузетништва у Котор Варошу

Шести сајам ученичког предузетништва на којем су производе представила четири виртуелна предузећа одржан је данас у организацији Средњошколског центра “Никола Тесла” Котор Варош у школским просторијама.

Директорица Средњошколског центра “Никола Тесла” Данијела Костић истакла је на отварању сајма да желе да демонстрирају креативност, марљивост и иновативност ученика.

– Ученици раде озбиљне пројекте који подразумијевају пут од израде бизнис плана до финалног производа. Не само да имају развијену свијест о стварању нове вриједности, него су и директни учесници претварања материјала у ресурс – рекла је Костићева.

Предузеће “Слатки снови” представило се традиционалним пекарским производима и домаћим јелима, “Слатки гријех” продајом сланих и слатких делиција, а бизнис агенција “Слатко и сухо” и предузеће “Медекс” производњом и продајом меда и пчелињих производа.

Ученица Николина Тешић истакла је да је циљ да ученици послије завршетка школовања лакше дођу до запослења и што једноставније се укључе у привредне токове. Професор економске групе предмета Ђуро Крчић похвалио је рад ученика и додао да су млади предузетници разноликошћу штандова доказали да је за добар бизнис потребан труд, воља и жеља за напретком.

Сајам је обишао и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан који је истакао да је важна одлучност и пословна идеја и да је реализација лакши дио посла.

– Програм ученичког предузетништва развијен је да би охрабрили ученике завршних разреда средњих школа да се баве предузетништвом и да кроз пословну праксу стекну знање, вјештине и искуства која ће им помоћи у планирању каријере – рекао је Сакан.