Одржана 20. сједница Општинског одбора Црвеног крста Котор Варош

XX сједница Општинског одбора Црвеног крста Котор Варош

У згради Црвеног крста Котор Варош, јуче у 13:30 часова одржана је XX сједница Одбора Црвеног крста Котор Варош.
Сједницу је водио и истом предсједавао г. Војислав Главаш, предсједник Црвеног крста Котор Варош. Поред чланова одбора, сједници је присуствовао и секретар Организације Борислав Брборовић.
Након усвајања Извода из записника са претходне сједнице прешло се на анализу рада Црвеног крста Котор Варош за период април – август 2017.
Констатовано је да су све планиране активности за овај период реализоване у потпуности. Организоване су двије врло успјешне акције ДДК, организовани здравствени дани, обука екипа прве помоћи. На регионалном такмичењу наше екипе Омладине и Подмлатка оствариле су значајан успјех заузимајућу друга мјеста у својим категоријама. Такође, уз подршку организације „Wорлд Висон“ 10. јуна на кампу у Товладићу организована је врло успјешна вјежба Вишенамјенске теренске екипе Црвеног крста Котор Варош. Покренута је хуманитарна акција прикупљања средстава за лијечење Вање Пејаковића и обезбјеђено је око 50.000 КМ. Захваљујући организацији „Wорлд Висон“ и Општини Котор Варош обезбјеђена су средства за набавку униформи и потребне опреме за припаднике Вишенамјенске теренске екипе Црвеног крста Котор Варош.
У даљем току сједнице донесен је План рада Црвеног крста Котор Варош за период септембар – октобар 2017. године гдје су утврђене бројне активности, а на крају је поднесен извјештај о досадашњим активностима на имплементацији пројекта „Опремање вишенамјенске теренске екипе Црвеног крста“ који су финансијски подржали „Wорлд Висон“ и Општини Котор Варош.
Констатовано је да ће исти бити реализован у предвиђеном обиму закључно са 29.9. 2017. када ће бити организована још једна показна вјежба ВТЕ ЦК и осталих учесника.