Одржана сједница СО Котор Варош

Јутрос око 10 часова почела је пета редовна сједница Скупштине општине Котор Варош.

Након усвојеног дневног реда са допунама одборници су усвојили  Годишњи програм рада предшколске установе Дјечијег вртића „Лариса Шугић“ за радну 2017./2018. годину.

„Тренутно имамо 149 малишана у вртићу, а проширењем капацитета формираћемо шест васпитних група, од чега ће двије бити јасличке“, рекао је вршилац дужности директора ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић„, Младен Тепић и додао да ће ова установа остварити већи приход за 25.000 КМ у односу на прошлу годину.

Усвојен је и Програм зимског одржавања путева на подручју општине Котор Варош. Овим програмом планирано је зимско одржавање локалних и некатегорисаних путева, као и улица у насељима на подручју општине Котор Варош.

Усвојена је и Одлука о критеријумима, висини и начину обрачуна накнада у поступку издавања локацијских услова. Према овој одлуци  трошкове издавања локацијских услова сноси инвеститор, а  исти се уплаћају на рачун буџета општине Котор Варош. Одборници су усвојили и Одлуку о измјени дијела Регулационог плана „Спортек“ Котор Варош. Разлог за измјену је препарцелација планираних парцела, да би се омогућило овом предузећу проширење постојећих капацитета и изградња нових производно-пословних објеката.

На данашњој сједници усвојена су Рјешења о приједлогу члана школског одбора испред јединице Локалне самоуправе у основним школама „Свети Сава“ Котор Варош, „Петар Кочић“ Шипраге и „Петар Петровић Његош“ Масловаре.

На данашњем скупштинском засиједању Предраг Тешић именован је за вршиоца дужности директора Агенције за локални економски развој општине Котор Варош, док је за вршиоца дужности директора Туристичке организације општине Котор Варош именован Миодраг Петровић.

Срђан Ћорић je именован за вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду.

Усвојен је Извјештај о раду Дјечијег вртића „Лариса Шугић“ за радну 2016./2017. годину, док Извјештај о раду начелника општине за протеклу годину, када је начелник био Далибор Вучановић, није добио подршку одборника.

Одборници су између осталог  разматрали и Информацију о спровођењу Одлуке о условима и начину коришћења јавних паркинга на ужем градском подручју  у 2016. години. У овој информацији стоји да највећи проблем представља недовољна контрола на терену. Због радова на изградњи канализације који су онемогућили кориштење појединих паркинг простора као и недовољног рада на терену, већ дужи временски период систем СМС паркинг није активан.