Отворена Ликовна колонија „Котор Варош 2019“

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан данас је на Градском тргу свечано отворио Ликовну колонију, која је окупила 12 академских сликара и дугогодишњих надарених љубитеља ликовне умјетности из Бањалуке, Теслића, Приједора и Котор Вароша.

Сакан је рекао да Колонија има за циљ да подигне свјест о ликовној умјетности како у Котор Варошу тако и у околини.

Вјерујем да ће у наредна три дана 12 умјетника пронаћи инспирацију у природи и самом амбијенту Градског трга, те да ће својим дјелима обогатити фундус галерије у нашем граду„, поручио је Сакан.

Умјетници ће у току тродневне ликовне колоније имати задатак да насликају по једно платно, а можда и више у зависности од сензибилитета самог умјетника.

По ријечима домаћина ове манифестације Горана Чупића планирана је и изложба насталих умјетничких дјела.

Током трајања Колоније умјетници ће моћи да размијене мишљења о радовима, да сумирају утиске и на крају да настала дјела изложе у галеријском простору„, истакао је Чупић.

Учесници ликовне колоније „Котор Варош 2019“ су Бранко Русмир, Елеонора Кузмић, Дајана Недић, Горан Чупић, Дара Божичковић, Ријалда Алић и Санела Поповић из Котор Вароша, Дајана Малешевић из Теслића, Петар Ђаковић, Ружица Панић и Давор Грабовац из Бањалуке и Љубиша Пушац из Приједора.

Организатори Ликовне колоније „Котор Варош 2019“ су општина Котор Варош и ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“.