Почели „Вишњићеви дани“

Предсједник Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Бијељина Митар Новаковић истакао је да је суштина организовања „Вишњићевих дана“ очување културе и традиције српског народа. Трудимо се да сваке године у програм уврстимо нове догађаје, али и да подсјетимо да Српско просвјетно и културно друштво има дугу традицију јер је основано давне 1902. године – додао је Новаковић. Након свечаног отварања 26. манифестације „Вишњићеви дани“, у Народној библиотеци промовисана је збирка епске поезије „Морачки бастион“ аутора Бранка Бате Kрковића из Црне Горе.

„Епска поезија живи, а они који нам поручују да са епском поезијом не можемо у Европу треба да знају да су гусле и епска поезија одржали српски род и да су се многи европски и свјетски умови трудили да науче српски језик да би се упознали о тој традицији која је равна свјетским капиталним дјелима“, поручио је Kрковић.

Промоција је дио богатог програма који Библиотека организује у оквиру традиционалне манифестације културе „Вишњићеви дани“. У оквиру 26. „Вишњићевих дана“ бијељинска публика могла је синоћ да погледа изложбу „Таписерије Милице Зорић: синтеза наслеђа и модернизма“ ауторке Милице Орловић Чобанов, која је отворена у Музеју Семберије, а након тога је одржана свечана академија.