Почело уређење Рујике

Туристичка организација општине Котор Варош почела је са реализацијом пројекта који подразумијева уређење шеталишта и трим стаза на брду Рујика.

Директор Туристичке организације општине Котор Варош Миодраг Петровић рекао је да радови теку предвиђеном динамиком и да ће по окончању истих Которварошани добити идеално мјесто за одмор и рекреацију.

Он каже да је из буџета општине за овај пројекат планирано 10.000 КМ, а Туристичка организација ће из својих извора обезбиједити додатна средства.

Планирано је уређење шеталишта и пет трим стаза укупне дужине 1.500 метара. У првој фази која је у току ради се чишћење и проширење подручја, а затим ће услиједити затезање и насипање стаза. Планирано је да на шеталишту и стазама буду постављене клупе и столови, те надстрешнице са столовима“, истакао је Петровић.

На уређеном подручју приступ ће бити омогућен са три стране, од Дома здравља, из Которишта и изнад хотела.

Желимо да направимо природни амбијент за шетњу и рекреацију који ће грађанима омогућити нови садржај, а посебно освјежење у вреле љетне дане. Стазе ће бити обиљежене, а моћи ће их користити и бициклисти“, додао је Петровић.