Појачане мјере контроле за особе у изолацији

Комунална полиција у сарадњи са Полицијском станицом Котор Варош је почела акцију контроле особа којима је одређена кућна изолација због вируса корона, односно врше провјеру да ли су на локацији на којој треба да буду.

Службеници комуналне полиције и полицијске станице Котор Варош су данас уручивали рјешења о изолацији и лица упозоравали да се придржавају мјера из рјешења.

У наредним данима ће се вршити појачане мјере контроле тих лица од стране комуналне полиције, а складу са наредбом министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске“, поручили су из општинске Комуналне полиције и додали да ће се у наредном периоду наставити са овим активностима.

Сва лица којима је одређена изолација морају се налазити на мјесту пребивалишта које су навели у которварошком Дому здравља.

Комунална полиција приликом контроле утврђује да ли се лица налазе на локацији на којој је одређено да буду у изолацији, а за лице за које комунални полицајац утврди да се не налази на локацији одређеној у рјешењу надлежног здравственог инспектора, предузима мјере и радње за које је овлашћена Законом о комуналној полицији, а казна за неизвршење рјешења је 1.000 КМ.