Покренута акција за обнову крова куће породице Петровић у Крушеву Брду

Група мјештана которварошког села Крушево Брдо покренула је акцију како би била прекривена кућа петочлане породице Петровић која у овом селу живи у крајњој немаштини и човјеку недостојним условима.

Петровићи живе у трошној кућици, нико од њих није запослен, а три члана су препуштена бризи преосталих двоје укућана чије је здравље такође нарушено.

Хуманитарну акцију с циљем замјене крова који се урушава под зубом времена и сурових планинских услова покренули су Миленко Стојановић, Милорад Савановић, Миодраг Ивановић, Зоран Тривуновић, Горан Ивановић, Нада Девић и Мира Панић. Они су обишли породицу Петровић како би снимили стање крова и договорили даље активности које је потребно предузети да би кућа била прекривена.

– Утврдили смо да је потребан кубик греда, три метра кубна даске, летва, контралетва и 100 квадрата паропропусне фолије. План је да кућа буде прекривена лимом, а неопходно је изградити и четири бетонска стуба ипред веранде. Вјерујемо у доброту људи и да ћемо ову акцију успјешно привести крају – рекао је за Миленко Стојановић који је на челу групе која је покренула акцију.

Дио новца прикупљен је на манифестацији „Бурекијада“ одржаној у Ђурђеву гдје живи велики број некадашњих мјештана Крушева Брда и од донација у Котор Варошу. Прикупљено је око 1.000 евра, а да би акција била успјешна неопходан је још најмање толики износ.

Они који желе помоћи могу да се јаве на бројеве телефона 065 612 867 (Миленко Стојановић), 065 353 614 (Милорад Савановић) или 066 310 039 (Нада Девић). Организатори акције истакли су да ће током седмице бити објављен и број рачуна на који ће донатори моћи уплатити донације.