Поносни на остварене резултате

На јуче одржаној годишњој скупштини которварошког Црвеног крста закључено је да је прошла година била више него успјешна у погледу реализације бројних активности. Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић истакао је да су остварени одлични резултати на плану добровољног давалаштва крви, а поготово у раду са младима и омасовљавању организације.

Уз подршку општине и донатора постигли смо одличне резултате на здравственом и социјалном плану. Изразито висок проценат давања крви у односу на број становника потврда је хуманости наших грађана“, рекао је Брборовић и додао да су у три прошлогодишње акције добровољног давања крви прикупљење 492 дозе драгоцјене течности.

Он је похвалио учинак екипа подмлатка Црвеног крста, које су заузеле друга и трећа мјеста на републичким квиз-такмичењима. Поред финансијског извјештаја за прошлу усвојен је и Оријентациони програм рада и приједлог финансијског плана за ову годину. Предсједник которварошког Црвеног крста Војислав Главаш рекао је да ће један од најважнијих задатака у овој години бити стални рад на омасовљавању и јачању постојеће мреже основних и мјесних организација Црвеног крста на подручју општине.

Нарочита пажња биће посвећена раду са младима, односно развијању осјећаја хуманости и бриге за социјално угрожене категорије друштва“, нагласио је Главаш.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је похвалио рад општинске организације Црвеног крста и обећао свесрдну помоћ општине у реализацији планираних активности у 2017. години. Посебним признањима за свој немјерљив допринос у раду општинске организације Црвеног крста Котор Варош награђени су општина Котор Варош, Средњошколски центар “Никола Тесла”, те предузећа “Спортек” и “Дермал”.
Извор: opstinakotorvaros.com