Потписан споразум СДС-ПДП, Сакан заједнички кандидат

Kоторварошки СДС и ПДП потписали су данас споразум о заједничкој кандидатури Зденка Сакана за начелника општине Kотор Варош на локалним изборима који би требали бити одржани у новембру.

Споразум су потписали предсједници општинских одбора СДС-а Младен Тривуновић и ПДП-а Зденко Сакан. Тиме је озваничено да ће Сакан учествовати у трци за други мандат начелника општине Kотор Варош након што је први освојио 2016. године као кандидат тадашњег Савеза за промјене чију су окосницу чинили СДС и ПДП.

Тривуновић је рекао да СДС и ПДП настављају изузетну сарадњу коју су започели прије шест, а потврдили прије четири године када су убједљиво побиједили на локалним изборима у Kотор Варошу.

– Вјерујем да ће и овај пут Сакан побиједити у трци за начелника, а наше листе за Скупштину општине Kотор Варош. Остајемо отворени и за друге странке, појединце и организације и очекујемо да ће нам се придружити на путу ка побједи – истакао је Тривуновић.

Осврћући се на мандат на истеку он је навео да могу да буду поносни на пројекте које су реализовали.

– О некима од њих ће причати генерације, а два најзначајнија су изградња комплекса Дома здравља и административног центра по којима ће Kотор Варош бити препознатљив. Било је још много других вриједних пројеката и то најбоље знају наши суграђани – нагласио је Тривуновић.

Сакан је захвалио СДС-у на указаном повјерењу за кандидатуру и искреном партнерству протеклих година.

– Имамо велики потенцијал и вјерујем да можемо побиједити у трци за начелника и формирати скупштинску већину како бисмо и у наредне четири године одлучивали на добробит свих наших грађана – рекао је Сакан.

Он је додао да су у протекле четири године урадили много, а посебно у области инфраструктуре.

– Много тога је иза нас што можемо показати нашим грађанима и што свједочи да смо били одговорни. И привредницима смо максимално били на услузи, а буџет смо трошили домаћински и све институције и установе су функционисале пуним капацитетом, па чак и у доба епидемије вируса корона. Водећи мудру политику ниједног тренутка нисмо довели у питање стабилност скупштинске већине што нам је омогућило да радимо пуним капацитетом и реализујемо наше планове – истакао је Сакан.

Заједничку кандидатуру за начелника општине Kотор Варош раније су озваничили представници коалиције СНСД-СП-ДНС-Уједињена Српска, а њихов адут за побједу биће Слободан Жупљанин.