Potpisani ugovori za četiri projekta

Direktor Fondacije “Mozaik” Željko Paukovića i načelnik opštine Kotor Varoš, Zdenko Sakan, danas su potpisali ugovore sa neformalnim grupama mladih o finansiranju četiri projekta u 2017. godini u ukupnom iznosu od 14.400 KM.

Za projekat “Naša djeca-naša sreća” koji realizuje Centar za porodicu “Kuća radosti” odobreno je 2.800 KM, dok će u mjesnoj zajednici Obodnik biti relaizovan projekat pod nazivom “Vrbanja je čista. Svi na kupanje!” za koji je izdvojeno 1.580 maraka. Realizacija projekta “Igrom i pjesmom do aktiviranja najmlađih” koštaće 1.310 KM, a projekat “Edukacija stanovništva o ljekovitom bilju” koštaće 1.420 KM.

Pauković je rekao da je Fondacija “Mozaik” za projekte koje finansiraju posredstvom Omladinske banke u Kotor Varošu obezbijedila 3.000 KM, dok su preostalih 11.400 obezbijedile opština Kotor Varoš i neformalne grupe mladih u saradnji sa donatorima u ovoj lokalnoj zajednici.

„Potpisali smo ugovor o saradnji na dvije godine, a naš prevashodni cilj je da realizacijom projekata i edukacijom povećamo učešće mladih u razvoju lokalne zajednice“, rekao je Sakan naglasivši da je ovo još jedan u nizu nastavak uspješne saradnje sa Fondacijom „Mozaik“.

Takođe je ocijenio da projekat Omladinske banke ima perspektivu i da će lokalna uprava podržati ove projekte i program društvenog preduzetništva, koji u ovoj godini pokreće Fondacija “Mozaik” s ciljem podrške mladim od 17 do 35 godina da realizuju društveno inovativne projekte u zajednicama i pokrenu društvene biznise usmjerene na opšte dobro.

Pauković kaže da je program Omladinske banke proširen dodatnim edukacijama, koje pružaju priliku mladim ljudima da steknu preduzetničke vještine.

„Oni koji iskažu preduzetnički potencijal imaće mogućnost da razviju svoje biznis ideje, a najuspješniji će biti podržani u osnivanju vlastitog društvenog biznisa“ naglasio je Pauković.