Промовисана књига „Елем“ Дарка Момића

У которварошкој кино-сали синоћ је одржана промоција књиге „Елем“ аутора Дарка Момића Чкаље, у којој су објављене његове колумне из дневних новина у периоду од 2007. до 2016. године.

Избор објављених колумни је подијељен у четири дијела. У првом дијелу сабране су колумне у којима се говори о Републици Српској, у другом су оне посвећене Федерацији БиХ и заједничком нивоу, док је трећи адресиран на Канцеларију високог представника и Амбасаду Сједињених Америчких Држава у Сарајеву. У посљедњем дијелу књиге налазе се колумне у којима је аутор и даље озбиљан дијагностичар и духовити терапеут.

Власник и директор издавачке куће „Имприматур“ Борис Максимовић је говорећи о књизи истакао да се Момићев колумнистички потенцијал ослања на Андрићево схватање Босне и Херцеговине као мјеста у којем престаје логика.

„Његове колумне иду тим трагом и добар дио њих показује да је политичка БиХ какву имамо немогућа и да се она зрцали у непрестаном конфликту који не познаје ред и систем“, рекао је Максимовић.

Рецензент књиге Горан Дакић је нагласио да су виц и анегдота срж Момићевих колумни, јер је у њима он најбољи и у њима он ужива.

„Он у њима проналази везу са стварношћу и показује да је стварност налик оној коју исмијава. Док проповиједа Момић у ствари потврђује да живот имитира литературу, јер се у вицу и анегдоти крије мудрост“, закључио је Дакић.

Аутор књиге „Елем“ Дарко Момић Чкаља се захвалио свима који су му пружили подршку у намјери да изда свој ауторски првијенац и додао да његова дјела остају да живе, не губећи на аутентичности и свједочећи о свим аспектима живота.

Највише смијеха и аплауза аутор књиге је измамио читајући колумне инспирисане догађајима и људима из Котор Вароша.

Направио је и племенит гест позвавиши све присутне да позивом на број 1416 донирају једну марку за лијечење Вање Пејаковића који је тешко страдао на екскурзији у Италији. С.П.