Расте број заражених у которварошкој општини

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 322 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 32 особе у Републици Српској.

Ради се о 15 мушких и 17 женских особа, од којих су 11 млађе, 19 средње и двије особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, осам особа је из Бањалуке, по три из Приједора, Лакташа и Мркоњић Града, по двије из Челинца, Добоја, Теслића и Kотор Вароша и по једна из Модриче, Пала, Зворника, Братунца, Kозарске Дубице, Kостајнице и Оштре Луке.

Највећи број новообољелих су контакти позитивних лица на мјестима локалне трансмисије вируса и породични контакти.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.724 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 119 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.200 особа. На САРС-ЦоВ-2 тестирано је укупно 32.703 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 80, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 28, а у општим болницама 52.

Укупан број лица код којих је тест САРС-ЦоВ-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 116.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1.478 особа, а надзор је завршен код 35.547 особа.