Шешић: Цецин лет између Бањалуке и Бијељине коштао 800 КМ

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић рекао је да још није познат мотив бомбашког напада у Шипову чија је мета био функционер ове странке Стеван Медић.

“Сазнања која би смо о томе имали, не бисмо о њима причали, јер се о овом случају вјероватно води истрага”, рекао је Шешић данас на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Шешић је рекао да су се у посљедњих неколико мјесеци у Републици Српској догодила два бомбашка напада, од којих један код Ребровачког моста у Бањалуци, а други јуче у Шипову, “што показује да су животи грађана угрожени и да безбједност у том погледу није на задовољавајућем нивоу”.

Он је рекао да је безбједност грађана Српске угрожена и на саобраћајницима гдје је у посљедњих 10 дана неколико младих живота угашено, за шта кривицу сносе људски фактор и лоше означене саообраћајнице.

“Најкарактеристичнија је саобраћајна несрећа која се догодила на наплатним кућицама у Гламочанима и трећи губитак младог живота. Те кућице је давно требало да буду уклоњене. Поставља се питање министру саобраћаја и веза Српске Неђи Трнинићу зашто то до сада није урађено”, каже Шешић.

Видео снимак, који је на друштвене мреже поставила пјевачица Светлана Цеца Ражнатовић, на ком се види да са својим сином лети хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске, подигао је прашину и опозицију на ноге.

Шешић је рекао да СДС располаже информацијама о злоупотреби хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске у новогодишњој ноћи, наводећи да је тај лет био између Бијељине и Бањалуке, због чега није био прекогранични.

“Лет хеликоптера у оба смјера коштао је грађане Републике Српске само за гориво 800 КМ, што је 30 пута више него да се ишло аутомобилом. Овдје се ради о луксузу, бахаћењу на рачун грађана”, истакао је Шешић.

Он је рекао да ће посланички клуб СДС-а у форми посланичких питања затражити одговоре у вези са овим случајем крајем јануара на сједници Народне скупштине Републике Српске.