Сутра у 10 часова форум грађана мјесних заједница за утврђивање приоритета

УНДП БиХ је у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“ расписао Јавни позив за подношење приједлога пројеката од стране општина које учествују у реализацији овог пројекта.

Циљ пројекта јесте унапрјеђење квалитете живота грађана Босни и Херцеговини кроз побољшање локалних услуга, повећање одговорности власти и промоцију социјалне инклузије. У оквиру Пројектног Фонда за развој заједнице су предвиђена средства која су намјењена за финансијску подршку иницијативама предложеним од стране ЈЛС, а који су у складу са приоритетима дефинисаним на форумима грађана у ЈЛС.

Циљ овог Јавног позива је подршка реализацији приоритета и иницијатива на локалном нивоу који имају за циљ побољшање јавних услуга и квалитете живота грађана у ЈЛС. Јавни позив такођер има за циљ потицање заједничких пројеката више МЗ, као и партнерских иницијатива између мјесних заједница и јединица локалне самоуправе, које доприносе побољшању добробити заједнице.

Услов да се општине учествују на позиву је да су одржани формуми грађана на којима су грађани кандидовали идеје и приједлоге за пројекте.

У ту сврху а у складу са смјерницама позивамо све грађане Општине Котор Варош да присуствују форуму, који ће се одржати у уторак 07.05.2019. године у сали СО Котор Варош са почетком у 10.00 часова, да предложе приоритете који ће бити од интереса за грађане општине Котор Варош.

Након одржаног форума општина ће са приједлозима који буду највише одговарали условима позива и високо оцјењени од стране грађана уз претпоставку да су ријешени имовинско правна и друга питања у виду пројекта поднијети УНДП-ју.

На прошлом форуму који је одржан 05.02.2019. године највише гласова добио је пројекат мјесне заједнице Котор Варош који се односи на уређење купалишта „Брана“. Овај пројекат је написан од стране пројектног тима и одобрен је од стране УНДП-а, те ће у овој години бити и реализовани.

„Мјесна заједница Котор Варош је до сада поред аплицираног пројекта уређења купалишта „Брана“ кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“ реализовала два врло значајна пројекта, опремање просторија мјесне заједнице Котор Варош и изградња спортског игралишта на Рипишту. С тога позивам све грађане мјесних заједница општине Котор Варош да дођу на форум и предложе приоритете“ изјавио је предсједник Савјета мјесне заједнице Котор Варош Станко Тепић.