У Јужној Kореји награђени глумци из Републике Српске

Бањалучко студентско позориште наставља да ниже успјехе. Наиме, на Интернационалном фестивалу позоришта у Јужној Kореји, у граду Chuncheon, овом театру у суботу је припала специјална награда за изразит допринос позоришту и јачању међународне сарадње у области културе.

Предсједник Организационог одбора фестивала, Хео Јае Хеон, истакао је да је Бањалучко студентско позориште оставило снажан утисак на публику и стручни жири и својом креативношћу препоручило се за сљедећи фестивал.

“Задивљујуће је са колико ентузијазма и љубави ти млади људи промовишу културу своје земље и желе да је приближе нашем народу. Увијек су добродошли код нас јер народу у Јужној Kореји је то јако интересантно”, казао је Хеон.

Примајући награду, директорица Бањалучког студентског позоришта, Бојана Томашевић, истакла је да је велика част учествовати на фестивалу у Јужној Kореји и да награда даје младим глумцима нови полет за будуће наступе.

“Сви смо јако узбуђени и срећни што наш рад и жеља да представимо Републику Српску у позитивном свјетлу у далекој Јужној Kореји изазивају најпозитивније реакције народа, али и позоришних стваралаца који су нас наградили”, казала је Томашевићева.
Извор: Независне новине