У Народној библиотеци Kотор Варош одржана је промоција књиге „Црни пупољак“

У Народној библиотеци Kотор Варош одржана је промоција књиге „Црни пупољак“, аутора Нинослава Митровића.
Тема овог хорор романа је настала из домаће српске митологије, вјеровања и народних предања а овај роман је друга Митровићева књига.
Нинослав Митровић аутор романа казао је да је одувијек гајио љубав према жанру хорор и да је једноставно једног дана одлучио да пише оно што је волио да чита.
„Могу слободно да кажем да сам једини писац хорор књижевности с ове стране Дрине и један од свега неколико писаца који се баве овов врстом књижевности на Балкану. Kао велики познавалац наше етнологије јер сам по струци дипломирани етнолог, одлучио сам се на писање овог романа“, казао је Митровић.
Према његовим ријечима радња овог романа смјештена је у сеоско, рурално подручје и прати причу младен жене, која је непланирано затруднила а све то прате догађаји везани за фолк хорор.
„Фолк хорор је све траженији у свијету и познати писци посуђују вјеровања и митове из разних религија а ми имамо толико старих предања, митова, легенди а мало се пише о томе скоро никако“, нагласио је Митровић.
Бојана Васић, директор ЈУ Народне библиотеке Kотор Варош казала је да су Kоторварошки читаоци по први пут имали прилику да присусуствују промоцији хорор романа.
„Хорор као књижевни жанр је веома риједак и у свијету а посебно код нас. Нинослав је једини домаћи писац ове врсте књижевности што довољно говори о његовој заступљености“, казала је Васићева.
Борис Максимовић, власник издавачке куће „Имприматур“ која је издала „Црни пупољак“ казао је да иако није љубитељ хорора уопште, на прво читање роман је на њега оставио фантастичан утисак.