У средњошколском центру одржано предавање „Оружје не штити, оружје убија“

Припадници Полицијске станице Котор Варош данас су одржали предавање и подијелили едукативни материјал ученицима Средњошколског центра „Никола Тесла“ у оквиру кампање под називом „Оружје не штити, оружје убија“.

Командир Полицијске станице Котор Варош Драган Божичковић рекао је да је кампања усмјерена на подизање свијести код грађана, посебно ученика основних и средњих школа, о опасностима усљед нестручне употребе ватреног оружја или минско-експлозивних средстава, као и на примјере који су завршили трагично.

,,Ученицима смо указали како да избјегну све опасности у контакту са оружјем. Они не треба ништа да дирају. Прво што треба да ураде јесте да обавијесте родитеље, професора или неког одраслог ако угледају или нађу оружје“, истакао је Божичковић.

Он је позвао све грађане да пријаве полицији уколико имају сазнања о томе да неко илегално посједује оружје.

Божичковић је нагласио да дежурстава полиције у дворишту школа, након трагичних догађаја у школи у Београду, прије свега имају превентивну улогу.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске /МУП/ спроводи кампању „Оружје не штити, оружје убија“ од 22. маја до 9. јуна.

Кампању организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске у оквиру пројекта „ПИЛЛАР“ уз подршку УНДП-а БиХ и Координационог одбора за контролу малог оружја и лаког наоружања.