Упозорење на обилније падавине и могућност бујичних поплава


Из Републичког хидрометеоролошког завода упозоравају да данас за кратко вријеме у појединим подручјима може пасти обилна киша, која би могла изазвати бујичне поплаве.

Биће региона и са више од 50 литара кише по метру квадратном – саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ће у Републици Српској и даље бити нестабилно вријеме, а на сјевероистоку се очекује више сувог времена са сунчаним периодима.

Јутарња температура ваздуха биће од 13 до 18, на југу и сјевероистоку око 20, а највиша дневна од 21 до 26, на југу и сјевероистоку око 28 степени Целзијусових.

У петак, 7. августа, биће промјенљиво облачно и нестабилно вријеме, у централним и сјеверним крајевима уз локално кишу и пљускове са грмљавином, док ће на југу бити претежно суво и повремено сунчано.

Јутарња температура ваздуха биће од 14 до 18, на планинама од 12, на југу око 21, а највиша дневна од 24 до 30 степени Целзијусових.

У суботу, 8. августа, биће промјенљиво облачно и нестабилно, уз пораст облачности праћене кишом, пљусковима и грмљавином локално.

Јутарња температура ваздуха биће од 17 до 21, на планинама од 14, а највиша дневна од 25 до 29, на планинама од 21, те на југу и сјеверу до 31 степен Целзијусов.

(ртрс)