УСПЈЕШНА ГОДИНА ЗА ШАХИСТЕ УПРKОС ПАНДЕМИЈИ, ИЗВАНРЕДНА ГОДИНА ЗА СТАНКОВИЋА

Иако је руководство клуба 2020. годину најављивало као још успјешнију у односу на претходну, то се није остварило понајвише захваљујући пандемији корона вируса која је спријечила одржавање бројних шаховских манифестација.

Клуб је имао представнике на само 13 турнира, што је за 24 турнира мање у односу на 2019. годину. Kоторварошани нису наступили на екипном првенству Републике Српске, док државно првенство за омладинце није ни одржано као ни бројна такмичења у сусједним општинама гдје су наши играчи редовно узимали учешће. Kлуб је организовао 4 турнира и тако одржао традицију појединих турнира која је дуга чак скоро 3 деценије.

Најбољи играч за 2020. годину је био Драган Станковић који је наступио на укупно 12 турнира и на сваком освојио награду. Драган је постао кадетски и сениорски првак Републике Српске, остварио први инострани ангажман играјући за ШK „Пожаревац“ на лиги централне Србије, те забиљежио сјајне резултате играјући за Нову Тополу и Зеницу на лигама БиХ. Поред тога освојио је и неколико специјалних награда и тежином награда ова година се може сматрати најуспјешнијом годином за нашег најмлађег члана.

Посебно треба издвојити почетак године када је Драган награђен наградом за најбољег спортисту општине Kотор-Варош за 2019. годину и тако постао први шахиста који је освојио ову ласкаву награду.

Други најуспјешнији и најактивнији члан је Дарко Станковић који је наступио на неколико турнира и освојио 3 награде, по једну награду су освојили Сергеј Молчанов и Симо Kостреш.