Успјешно одржана 3.которварошка „Штрапаријада“, тријумфовала грла породице Мешић

Треће издање „Штрапаријаде“ у Котор Варошу окупила је више од хиљаду љубитеља коња, а надметање у вучи балвана у потпуности је припало грлима породице Мешић из Челића која су тријумфовала у четири од пет категорија.

У арену су први изашли парови у полулакој категорији, а највише снаге показала су грла Милоша Васиљевића и Драшка Ћосића, друго мјесто однио је власник коња Вересија из Теслића, док је треће заузео пар тима Ћосо из Козарске Дубице.

Од тада су ареном доминирали коњи породице Мешић, која је показала да има најјача и најспремнија грла, али и невјероватну енергију и преданост да стигну до побједе. Грла овог власника заузела су прво и друго мјесто у појединачној категорији, док је треће припало коњу Неђе Марића из которварошког Новог Села.

Најбољи пар у лакој категорији имала је породица Мешић, друго мјесто припало је Горану Душанићу из Прњавора, а треће Марку Ђукићу из Слатине код Лакаташа.

Награде за два најбоља пара у средњој катрегорији припале су грлима породице Мешић, док су треће мјесто поново заузели коњи Марка Ђукића. У тешкој категорији у арену су изашла само два пара, а домунацију су потврдила грла породице Мешић.

Успјешни организатори „Штрапаријаде“ били су браћа Саша и Синиша Марић, који су дали све од себе да привуку што већи број штрапара и гледалаца.

– Задовољни смо како је све протекло, а посебно што је велики број људи дошао да ужива у љепоти и снази грла. За сљедећу годину имамо велике планове и надамо се да ћемо успјети да доведемо најбоље штрапаре и подићи рејтинг ове манифестације – рекао је Саша Марић.

Гледаоци су могли да уживају и у храни и пићу, те уз пјесму Дајане Вуковић. Покровитељ ове манифестације била је општина Котор Варош.