Затворен регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма „Котор Варош 2017“

Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма „Котор Варош 2017“ затворен је синоћ додјелом награда посјетиоцима које је обезбиједио генерални спонзор “Блицнет”.

Сајам је трајао два дана, а одржавао се у спортској дворани у Котор Варошу гдје је своје производе и услуге представило око 140 излагача из БиХ и земаља региона.

У наградној игри за посјетиоце прва награда, односно телевизор припала је Весни Бунић, таблет као другу награду освојио је Радослав Дрљача, док је телефон добио Центар за породицу “Кућа радости” Котор Варош.

Сајам су организовали Развојна агенција општине Челинац и Подручна привредна комора Бањалука уз покровитељство Владе РС и Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и подршку општине Котор Варош. Генерални секретар Подручне привредне коморе Бањалука Александар Љубоја рекао је да је сајам оправдао очекивања, као и да је организација била на високом нивоу уз напомену да се посјетом и не могу баш похвалити.

„Задовољни смо одзивом излагача и доприносом свих људи у Котор Варошу који су допринијели организацији јер је она била на врхунском нивоу. Жао ми је што посјета није била боља и томе ћемо убудуће посветити већу пажњу“, рекао је Љубоја.

Међу излагачима који су оставили најбољи утисак било је еко-етно село “Жута буква” из которварошког села Вагани које је на затварању сајма приредило и дегустацију за све пристне.

„Представили смо аутентичне производе из нашег поднебља и ово је круна нашег вишегодишњег рада. Имамо велике амбиције и запажања посјетилаца сајма нас охрабрују да наставимо са радом. Уз минималну подршку која нам је потребна можемо постати туристички бренд Котор Варош“, рекао је први човјек еко-етно села “Жута буква Ранко Гавриловић.

Домаћин сљедећег Регионалног сајма привреде, пољопривреде и туризма биће Прњавор.