Которварошко културно љето отворено позоришном смотром

Которварошко културно љето синоћ је и званично почело, извођењем колажног програма „Дружење са глумцем“, у изведби глумице Народног позоришта Републике Српске Раденке Шеве. Овим колажом уједно је и отворена прва смотра аматерских позоришта „КВАРТ 2015“.
Шева је синоћ которварошким љубитељима позоришта на сцени которварошке биоскопске сале, приближила професију глумца кроз причу и игру на сцени, и приказала глумачки позив из сасвим једног другачијег угла.
„Пријатно сам изненађена реакцијом которварошке публике, на овај колажни програм, и простором у којем сам играла и који даје добре услове за развој позоришне умјетности у вашем граду. А радујем се и будућој сарадњи са Драмским студиом Центра за културу, спорт и информисање из Котор Вароша“ – истакла је Шева.
Поред Шеве на отварању „КВАРТ-а 2015“ настули си и глумци аматери Драмског студија Центра за културу, спорт и информисање, Марина Ђукић Нарић и Владан Ђурђевић, који су одиграли дио из представе „Просидба“ Антона Павловича Чехова.
„КВАРТ 2015“ у организацији ЈУ „Центар за културу спорт и информисање“, наставља се вечерас од 20 часова, када ће на сцени наступити Драмска група из ОШ „П.П. Његош“ из Масловара са представом „Ромео и Јулија“.