Uspješna akcija dobrovoljnog davanja krvi

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu juče je prikupljeno 118 doza dragocjene tečnosti, koje će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.
„Dok sam zdrav i sposoban sa zadovoljstvom ću davati krv, a apelovao bih i da se mladi uključe u ovakve akcije“, kaže Rade Glamočak, koji je krv dao jubilarni trideseti put.
„Krv dajem prevashodno zbog želje da pomognem nekom. Meni je najveće priznanje kad čujem da je osoba kojoj sam dao krv dobrog zdravlja“, istakao je Zoran Tešić, koji je krv dao dvadeset peti put.
Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da bi broj davalaca dragocjene tečnosti bio i veći, ali su rigorozne kontrole ljekara i novi evropski standardi, koji su primijenjeni danas u Kotor Varošu, jasno stavili do znanja da samo u potpunosti zdrav čovjek može dati krv.
„Na ovu akciju se odazvalo 169 dobrovoljaca, ali je njih 118 moglo da da krv. I pored činjenice da je školski raspust i da je počela sezona godišnjih odmora uspjeli smo prikupiti značajne količine dragocjene tečnosti“, dodao je Brborović.
Pored Društva dobrovoljnih davalaca krvi drugu ovogodišnju akciju su podržali opština Kotor Varoš, preduzeće „Kvimpeks“ i pekara „Tradicija“.
Nakon Ugljevika opština Kotor Varoš ima najviše evidentiranih dobrovoljnih davalaca krvi.