Одржан шаховски меморијал „Миленко Билбија“ побједник Златко Крагић

Шаховски клуб „Котор Варош“ организовао је у знак сјећања на свог дугодишњег члана у недјељу традиционални 12-ти меморијал „Миленко Билбија“.
Домаћин турнира био је Средњошколски центар „Никола Тесла“. Покровитељи су били као и ранијих година Самостални синдикат средњих школа РС – Синдикална организација СШЦ „Никола Тесла“, Књиговодствени сервис „Благојевић“ и трговинска радња „Хит“ из Котор Вароша.

На меморијалном турниуру је учествовало 35 такмичара из Котор Вароша, Кнежева, Челинца и Бања Луке, међу којима и Миленкова кћерка Наташа. Након 9. одиграних кола за побједника меморијалног турнира проглашен је Златко Крагић из Ободника са 7,5 поена, други је Зоран Ђурић из Кнежева са 7, колико има и Ранко Јуић из Бања Луке, који је освојио треће мјесто. Најуспјешнији омладинац је Драган Станковић из Масловара, а ветеран Слободан Тешић из Котор Варош.

Награде и дипломе најуспјешнијим шахистима, а побједнику и пехар уручила је Миленкова супруга Мира, која је истакла задовољство што су которварошки шахисти уложили пуно труда у организацију меморијалног турнира
и тако наставли његово дјело, као универзалну вриједност коју је до краја живота чувао.

КОНАЧНА ТАБЕЛА:1. Златко Крагић 7,5. 2-3.Зоран Ђурић и Ранко Јуић 7. 4. Горан Алексић 6,5. 5-6. Драгослав Јотановић и Симо Костреш 6. 7-12. Сергеј Молчанов, Слободан Тешић, Златко Вукојевић, Горан Ђурић, Милош Вујичић и Јеленко Крагић 5.5. 13-15- Момир Каралић, Рајко и Небојша Марковић 5. 16-21.Драган Станковић, Богдан Савић, Алекса Ђурић, Драгомир Малетић, Дарко Станковић и Боро
Бајић 4,5 поена….

Д.Керезовић