Султаноглу посјетила Центар за културу

КОТОР ВАРОШ, 12. МАЈА – Помоћница генералног секретара Уједињених нација (УН) за Европу и Заједницу независних држава Џихан Султаноглу посјетила је општину Котор Варош и том приликом обишла реконструисани објекат Центра за културу, који су заједнички реализовали УНДП и општина Котор Варош у оквиру пројекта „Стварање услова за развој културе на подручју општине Котор Варош“.

Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је упознао Султаноглу са пројектом обнове кино сале, а затим је презентована пројекција видео филма у којем је на сликовит начин описан значај ове установе за општину Котор Варош.
“Желио бих похвалити напоре УНДП-а, а заједничка улагања у овај објекат јасно показују да је сарадња са њима изузетно успјешна на добробит грађана ове општине“, истакао је Вучановић.
DSCN3368-300x225

Вриједност ове инвестиције је 470.200 марака. Из буџета општине је издвојено 358.900 марака, док је УНДП БиХ у овом пројекту учествовао са 111.300 марака.
Реализацијом једног оваквог пројекта створени су услови за унапређење друштвеног живота кроз развој и обогаћивање програмских садржаја из области културе током цијеле године и отворене могућности за успостављање сарадње са другим општинама и градовима.