У которварошкој Народној библиотеци одржана промоција књиге „Куда иде наша омладина“

У организацији ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош, и Народне библиотеке, синоћ је одржана промоција књиге „Куда иде наша омладина“, ауторке Биљане Спасић из Крагујевца.
Ауторка ове књиге је истакла да је њена књига, у ствари наставак њеног дјела „Зашто Срби нестају?“.
„Ми смо престали да рађамо дјецу, нема довољно љубави, немамо потребу да будемо извориште новог живота“, упозорила је Спасићева.
Податак који је она навела, да у Србији годишње умре 35 000 људи више него што се роди, дик је у Републици Српској евидентирано 4416 преминулих, више него рођених, звучи алармантно.
Она каже, да глобализација друштва нуди будућност без рађања, брака и породице, те да се мора зауставити негативан утицај западне „културе смрти“ у виду чедоморства, самоубистава, наркоманије и окултизма.
„Породица мора да буде база рађања, јер она даје основе васпитања, а мајка треба да буде њен главни ослонац“, нагласила је Спасићева.
Спасићева указује и на то, да тешка економска ситуација није главни разлог нерађања дјеце, већ да је ријеч о хедонизму, самољубљу и недостатку љубави.
Биљана Спасић се бави питањем опстанка српског народа на Балкану, а поред књиге „Куда иде наша омладина“, написала је и књиге, „Зашто Срби нестају?“ и „Светиња живота и чедоморство“. В.Ђ.