Рукометаш Петар Јокановић побједом дебитовао у свом новом клубу у Луксембургу

Рукометни голман из Котор Вароша, Петар Јокановић, своју успешну каријеру наставио је да гради у Луксембургу у екипи “ Red Bojs Diferdanž“. Которварошанин који је наступао и за репрезентацију Босне и Херцеговине, на крају прошле сезоне напустио је екипу „Oderhei“ из Румуније и отишао је у Луксембург, што се испоставило као прави потез.

“ Презадовољан сам условима у клубу. Од старта су ме сви одлично прихватили, од саиграча, управе клуба, навијача до свих око клуба. Живот у Луксембургу је одличан, све је уређено како треба, тако да имам све услове да се концентрише само на своју игру. Првенство је почело и у првом колу смо побједили екипу “ Chev Diekirch“ са 37:20, са чим смо одмах показали да су наше амбиције шампионске и да идемо на титулу. Сматрам да су то реална очекивања, јер имамо супер екипу и искрено се надам да ћемо остварити зацртано“ –рекао је Петар Јокановић за редакцију Центра за културу, спорт и информисање.

Јокановић, који је поникао у редовима рукометног клуба „Котор Варош“, има 27 година и може се рећи да су оне праве голманске године пред њим, јер за рукометне голмане важи она, да су као вино, што су старији то су бољи. Али и поред тога се може рећи да је већ сад и више него искусан голман, јер је већ годинама међу најбољим играчима у клубовима за које је наступао.  Поред “ Котор Вароша“, бранио је боје “ Борца“ из Бања Луке, сарајевске „Босне“ и румунске екипe “ Oderhei“.

Дејан Кршић