Сара Марић освојила бронзану медаљу на Балканском првенству

Џудисткиња которварошке Младости и чланица репрезентације БиХ Сара Марић освојила је бронзану медаљу на Балканском првенству за јуниоре у Зворнику.

Сара је стигла до трећег мјеста на најјјачем такмичењу у досадашњој богатој каријери и наставила да ниже сјајне резултате.

Успјех је наговијестила већ у првој рунди када је ипоном побиједила велику ривалку у домаћим такмичењима и репрезентативну колегиницу Теодору Божовић.

У другом мечу је била надомак побједе против репрезентативке Турске, имала предност, али је пред крај борбе направила грешку и отишла у пораз.

Сара је све поправила у трећој борби и славила против такмичарке из Турске. У четвртој борби поражена је од Румунке која се на крају окитила златом.

– Пресрећна сам. Ово је највећи успјех у мојој каријери и велики искорак за будућност. Желим да захвалим тренеру Сједи Татару који је дао велики допринос освајању ове медаље – рекла је Сара за “Мој Kотор Варош”.

Татар је истакао да се обистинила његова вјера да Сара може до великог резултата у балканским оквирима.

mojkotorvaros. com

– Честитам Сари на заслуженом успјеху, а колико је ово вриједан резултат показале су бројне честитке које смо примили од наших ривала јер је Сара још кадеткиња. Остаје жал због грешке која ју је коштала сребра, али то не умањује овај успјех – рекао је Татар за “Мој Kотор Варош”.

На Балканском првенству за јуниоре учествовало је око 300 такмичара из осам земаља.

Сара Марић је раније изборила визу и за наступ на Балканском првенству у кадетској конкуренцији, коке би требало бити одржано у августу.