30 одважних момака плива за Часни крст

Након данашњих љекарских прегледа код доктора Слађана Каламанде познат је списак учесника богојављенског пливања за Часни крст.

30 одважних момака пливаће у петак пред великим бројем посјетилаца, а њихова имена су: Дејан Симић, Бојан Максимовић, Карађорђе Маринковић, Немања Поповић, Сањин Кршић, Данијел Микановић, Милан Тешић, Владо Росић, Павле Поповић, Новица Тривуновић, Драган Тривуновић, Драган Каламанда, Крстан Каруповић, Ненад Радић, Никола Новић, Хаџи Боро Станковић, Игор Каламанда, Срђан Лазић, Александар Зубић, Драган Тривуновић, Милош Панић, Бојан Синкић, Лука Јовичић, Невен Маџарић, Раде Дубравац, Деан Томић, Владан Тркуља, Никола Каламанда, Мирко Гламочак и Митар Глишић.

Најстарији међу учесницима је Хаџи Боро Станковић, а најмлађи Немања Поповић.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић, који ће спустити Богојављенски крст у ријеку Врбању са моста у насељу Котор, још једном је позвао вјернике и људе добре воље да узму учешће у свечаној литији и подрже храбре пливаче.

Богојављање је велики празник који подсјећа на вјеру, љубав и наду, дан који представља мотив сваком човјеку да започне нови дан и иде у нове побједе у животу“, рекао је свештеник Нарић.

Значајну подршку пружили су запослени из КП „Бобас“, Полицијске станице Котор Варош, Дома здравља „Свети Пантелејмон“, Територијалне ватрогасне јединице Котор Варош и Пословнице Електрокрајине Котор Варош.

Покровитељ седмог пливања за Часни крст у Котор Варошу је начелник општине Зденко Сакан.

Богојављење је велики православни празник и зато желимо да га обиљежимо достојанствено, а ова манифестација, која је постала традиционална, представља један од најљепших православних обичаја“, поручио је Сакан.

У односу на претходне године сада ће бити присутно и пет сертификованих спасилаца посебно обучених за спасавање на брзим и бујичним водама.

Побједнику ће припасти златни дукат који поклања Борис Новаковић, дуборез рад Александра Мештера из Масловара и заставе Републике Српске и Војске Републике Српске, које поклања ШГ „Врбања“ Котор Варош.

За најмлађег учесника бутик „Лагуна“ је обезбиједила поклон, а ликовни умјетник Горан Чупић слику, док су за најстаријег поклоне обезбиједили бутик „Бест“ и продавница „Зеус“.

Квимпекс ће такође наградити пригодним поклонима тројицу пливача.