750 комплета бесплатних уџбеника основцима у Котор Варошу

Представници Града Бањалука данас су донирали 750 комплета уџбеника за дјецу од петог до деветог разреда у Котор Варошу, а које су вратили бањалучки основци.

Бесплатни уџбеници ће бити подијељени првог дана нове школске године ђацима у Основним школама у Масловарама и Ширагама, док ће у централној Основној школи у Котор Варошу подјела бити организована у просторијама Црвеног крста 24. и 25. августа од 10.00 до 17.00 часова.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је ђацима пожелио срећну и успјешну нову школску годину, те је поручио да је ово за градску администрацију један од најљепших дана.

Идеја о бесплатним уџбеницима је ствар која се већ трећу годину реализује. Можда сам и мало субјективан, али ово је мени једна од најзначајнијих наших акција. Поносан сам што су идеју о подјели бесплатних уџбеника преузели бројни градови и општине у региону, мислим на Србију, Хрватску, Црну Гору и наравно Републику Српску и БиХ. Август и септембар мјесец су у прошлости представљали стресан период за родитеље, комплети књига су се отплаћивали на рате, поготово ако су вишечлане породице, али данас родитељи немају тих брига“, истакао је Станивуковић.

Он је похвалио бањалучку омладину, дјецу и ђаке, који чувају књиге, како би оне могле бити од користи њиховим вршњацима у другим општинама.

Желимо да покажемо да је Бањалука одговорна као највећи град Српске према цијелој Српској. Симбол свега онога што ми радимо огледа се кроз нашу дјецу и наше основце, кроз наше најмлађе. Котор Варош, као једна од најразвијенијих општина, је неминовно саставни дио Бањалуке, и увијек ћемо бити подршка најмлађим становницима ове општине“ поручио је Станивуковић.

Он је нагласио да је Котор Варош једна од најразвијенијих општина у Републици Српској и да је локална управа у потпуности подржала ову акцију, те да је сарадња са руководством општине у областима образовања, културе, спорта, привреде и инфраструктуре на високом нивоу.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан се захвалио граду Бањалуци на подјели бесплатних уџбеника.

Рачунајући да путем ресорног министарства ученици од првог до четвртог разреда имају бесплатне уџбенике, и уз овај поклон града Бањалука, можемо рећи да сви основци имају бесплатне књиге. Настојаћемо у будућности да нашу сарадњу подигнемо на још већи ниво“, закључио је Сакан.