Ископани темељи манастира у Гелићима

Радови на изградњи манастира са конаком посвећеном Светој Тројици у Гелићима теку планираном динамиком.

Након што у освештани крст и земљиште приступило се извођењу земљаних радова и ископу темеља, који су успјешно окончани.

Милко Гелић, иницијатор и главни покретач идеје да се на овој светој српској земљи гради манастир, истиче да и поред неприступачног терена, изградња вјерског објекта тече планираном динамиком.

„Очекујем да наредне седмице завршимо бетонирање темеља и поставимо први камен темељац, што је и било планирано у овој првој фази извођења радова“, нагласио је Гелић.

Вољом, трудом и радом вриједних домаћина, доброчинством и честитошћу оних који нису жалили материјалних средстава испуњен је дугогодишњи сан православних хришћана овог краја да присуствују почетку градње вјерског објекта у Гелићима.

„Као мали дјечак сам отишао из овог краја и жеља ми је била да се једног дана вратим и уз помоћ људи добре воље, изградимо манастир на задовољство свих православних хришћана овог краја. Желим да у Гелићима изградимо вјерски објекат у којем ће се људи молити богу, читати славу, давати помене нашим мртвима и чувати огњишта и имања“, поручио је Гелић.

Почетак градње манастира велика је радост у времену када је најпотребнија духовна снага, да људи знају ко су, каква им је прошлост и каква треба да буде садашњост и будућност.

„Манастири су некада били духовна база одакле се полазило и у коју се долазило, који су одржавали снагу једног народа, одржавали га у његовом идентитету да сачува име и душу, образ, језик, вјеру и културу“, закључио је Гелић.