Одржана тродневна обука из комуникацијских и других вјештина

У периоду од 9 до 12. септембра 2024. године запослени у општини Котор Варош присуствовали су тродневним обукама из области комуникацијских, презентацијских, модерацијских и фацилитацијских вјештина организованим у оквиру Пројекта Америчке агенције за међународни развој Помоћи локалној управи (УСАИД/ЛГАА).

Обуке су имале за циљ јачања капацитета представника јединица локалне самоуправе Котор Вароша, Теслића, Новог Травника и Травника, а које су у сарадњи и раду са партнерским општинама исказане као потреба за унапређење.

Први модул био је фокусиран на комуникацијске и презентацијске вјештине у циљу ефикасног јавног говора и излагања, структурирања садржаја као и превазилажења нервозе те ангажовања публике приликом излагања.

Други модул је обухватио теоријски и практични дио кључних елемената за развој и испоруку успјешних презентација, док се трећи модул односио на основе модерирања и фасилитирања јавних расправа, панел дискусија и сличних догађаја.

Учесници су истакнули да су им ове обуке биле од значајне користи с обзиром да је за већину јавни наступ као и модерирање дио свакодневних активности у оквиру редовног посла при органу управе.

Путем теоријских и искуствених примјера те практичних вјежби, које су им предавачи уприличили, сви учесници су имали прилику да презентују одређене активности испред својих општина, као и да буду учесници панел дискусија и интервјуа који су организовани.