Амбасадор Ласло Маркуш посјетио општину Котор Варош

Амбасадор Ласло Маркуш, први замјеник високог представника у БиХ и шеф Регионалне канцеларије ОХР-а у Бањалуци, данас је боравио у радној посјети општини Котор Варош, гдје је са начелником Зденком Саканом разговарао о привредној, политичкој и безбједоносној ситуацији у овој локалној заједници.

Начелник Сакан је истакао да је мађарског дипломату упознао са територијалном и демографском структуром, као и са привредним и туристичким потенцијалима општине Котор Варош.

„Амбасадор је исказао интересовање за живот нашег становништва, јер су тешка времена условила одлазак радне снаге. Разговарали смо о плановима и пројектима у наредном периоду, али и о онима чија је реализација у току“, нагласио је Сакан.

С обзиром да БиХ користи новац из претприступних фондова Европске уније и на годишњем нивоу добија вишемилионска бесповратна средства којима се суфинансирана градња путева и друге инфраструктуре и тиме јача економски и укупан друштвени развој, разговарано је о могућностима да шеф канцеларије ОХР-а својим ауторитетом колико је могуће подржи општину Котор Варош.

„Најбитније је да се општина представи на прави начин. Не очекујемо да ће нама неко тек онако уплаћивати финансијска средства, али гдје аплицирамо наше пројекте, да се чује за њих, те да им се посвети пажња“, поручио је Сакан и додао да је шеф канцеларије ОХР-а подржао напоре које улаже општина Котор Варош и планове за будућност.