Апатински и которварошки фудбалски ветерани обиљежили јубилеј

Которварошки фудбалски ветерани су протеклог викенда увеличали јубилеј 30 година постојања Удружења фудбалских ветерана Апатина и том приликом одиграли пријатељску утакмицу са домаћим тимом у Сали Основне школе “Жарко Зрењанин”.

Иако је резултат био у другом плану утакмица је завршена мирољубиво 6:6, уз жељу и једних и других да ови сусрети постану традиционални. Которварошки ветерани су прије почетка утакмице уручили пригодне поклоне домаћој екипи и тако им, на најбољи могући начин, честитали изузетан јубилеј. Капитен фудбалских ветерана града Апатина Славко Јерковић је изразио задовољство што су Которварошани били гости на њиховој прослави.
Осим на спортском пољу разговарали смо и о другим видовима сарадње, који могу допринијети ближем повезивању ових општина, а биће нам задовољство да поводом обиљежавања Дан општине Котор Варош – 24. априла, будемо гости наших пријатеља у граду на обали Врбање“, истакао је Јерковић.

Которварошани су имали прилику посјетити Музеј спорта, јединствен у граду на Дунаву. У музеју су сачувани од заборава подаци о великим успјесима апатинских спортиста и тренера, као и спортских радника.
Импресионирани смо изложбеним простором гдје су кроз фотографије и трофеје приказани сви велики резултати спортиста, који су пронијели славу овог града“, рекао је Алекса Вучановић, представник екипе которварошких ветерана.
Осим музеја Которварошани су посјетили и остале знаменитости града Апатина, а ново дружење некадашњих активних фудбалера, а данас ветерана рекреативаца, заказано је средином априла, када ће бити одигран реванш меч. Спортски радници из околних војвођанских градова, који су присуствовали овој ревијалној утакмици, су искористили прилику да упуте позив фудбалским ветеранима из Котор Вароша да буду њихови гости и тако прошире своје активности његујући спортска дружења и братске односе.

Извор: opstinakotorvaros.com

veterani apatin 2