Ауто мото савез Републике Српске: „Пажљиво на путу до школе“

Кампања „Пажљиво на путу до школе“ почeла је  данас и  трајаће током мјесеца септембра широм Републике Српске, а заједнички је спроводе Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске, Ауто-мото друштва и локалне заједнице.

Ова акција има за циљ да се скрене пажња возачима да ће се почетком школске године ђаци поново наћи на улици, саобраћајници, у превозним средствима путујући од куће до школе и назад, као и ученицима и родитељима на њихово правилно учествовање у саобраћају.

14193597_1388422771185563_102107538_n

За кампању „Пажљиво на путу до школе“ припремљени су распореди часова, образовни леци са упутствима о правилном понашању на путу од куће до школе, мајице, свјетлоодбојни прслуци и саобраћајно-образовне сликовнице и бојанке. Ове материјале дијелиће представници Ауто-мото друштава у основним школама широм Републике Српске.

Циљ акције „Пажљиво на путу до школе“ је повећање нивоа безбједности ђеце у саобраћају у Републици Српској и повећање пажње возача почетком и током школске године у зонама школа, као и образовање ученика, родитеља и наставника о правилном понашању ђеце у саобраћају кроз развој свијести о безбједности ђеце.