Bubić u dresu reprezentacije Srbije

Nositi dres reprezentacije je ponos i san za svakog sportistu, ali obući dres Srbije za kotorvaroškog rukometaša Arsenija Bubića je već postala rutina, što je učinio i na minulom Svjetskom prvenstvu za kadete održanom u Gruziji.

– Najvažnije mi je da sam ostvario kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, jer sam i ove godine kao i prošle učestvovao na važnom takmičenju za reprezentaciju Srbije. Velika je stvar igrati na Svjetskom prvenstvu za Srbiju. Sjajan je osjećaj biti sa tim momcima koji su, pored toga što su dobri rukometaši, pravi prijatelji. Nevjerovatne su emocije kada nosiš dres kojim se ponosiš. Ovo je novo iskustvo za mene i nadam se da ću igru podići na još viši nivo i da će već na sljedećem velikom takmičenju biti prilike i za neku od medalja. Iako smo podbacili, ništa se ne može mjeriti sa osjećajem kada stojiš na terenu i slušaš himnu Bože pravde – istakao je Bubić.

Srbija nije bila na nivou koji je očekivan s obzirom na snagu tima, a lakša povreda koju je vukao pred polazak u Gruziju uticala je na Bubićevu minutažu u najdražem dresu. Poslije premijerne pobjede protiv Meksika uslijedio je poraz od Rusije, a Bubić prelomnom smatra utakmicu sa Španijom u kojoj su doživjeli nesrećan poraz.

– Upisao sam se u strijelce i imao pravu minutažu u susretu sa Slovencima, koji smo nažalost izgubili. Neobjašnjiv je pad u našoj igri koji je uslijedio poslije poraza u zadnjim sekundama od Španije i od te utakmice nikako se nismo mogli vratiti u mečeve pa smo poraženi i od Tunisa. Reprezentacije u našoj grupi su naizmjenično pobjeđivale jedna drugu što govori o tome da je prvenstvo bilo zaista kvalitetno i da autsajderi ne postoje – rekao je Bubić.

Španci i Rusi su otišli do samog kraja iz grupe u kojoj je igrala i Srbija. Španija je izgubila u finalu, a Rusija u susretu za peto mjesto.

– To su ekipe sa kojima smo ravnopravno igrali u grupi, a posebno se to odnosi na Španiju od koje smo izgubili u posljednjih deset sekundi. Protiv Rusa smo vodili na poluvremenu. Sve to pokazuje da je rukomet bio na vrhunskom nivou i svaka greška se skupo plaća. Možemo biti ponosni što smo odigrali dobre mečeve protiv takve dvije izvrsne ekipe koje su došle do samog kraja – zaključio je Bubić koji se vraća obavezama u banjalučkom Borcu gdje će mu kao i u Gruziji saigrač biti Srđan Mijatović.

Srbija je u razigravanju za pozicije najprije pobijedila Brazil 27:26, a u posljednjem meču na šampionatu poražena je od Norveške sa 30:25.

Izvor: MKV