Балерине и плесачи одушевили Которварошане

Синоћ су се у препуној которварошкој кино-сали Которварошанима представили чланови плесног клуба „Гема“ и Прве балетске школе „Бања Лука“. Они су наступили у оквиру манифестација које се одржавају поводом обиљежавања 24. априла – Дана општине Котор Варош. Током једночасовног програма посјетиоци су могли да уживају у балету, модерном и спортском плесу, хип хопу, као и у стандардним плесовима попут танга и валцера. Публици су се представиле и которварошке балерине, полазнице Прве балетске школе која ради у оквиру ЈУ „Центар за културу, сшпорт и информисање“ Котор Варош.
„Наша колегица Уна Росић ради основе класичног балета са двјема групама дјевојчица основношколског узраста. Задовољни смо како се балет развија у Котор Варошу и сматарамо да су дјевојчице на добром путу, и да ће неке од њих наставити школовање у Првој балетској школи, а касније наставити школовање и у Средњој балетској школи и постати белетске умјетнице“, истакао је Тихомир Стефановић, спортски директор плесног клуба Гема.
„Вече за плес“ је имало и хуманитарни карактер, прикупљен је и новац за лијечење нашег суграђанина Стефана Мајсторовића, који болује од акутне лимфобластне леукемије.
ЈУ “Центар за културу, спорт и информисање” и Општина Котор Варош су били организатори ове манифестације. В.Ђ.
plesno vece 1plesno vece 4