„Бања Лука 2019“: Осам медаља за каратисте „Ипона“, златни Милан и Милица Гајанин

У организацији карате клуба Шеснаеста из Бања Луке, јуче је у спортској дворани Борик одржан 16. Интернационални куп „Бањалука 2019“.

На овом квалитетном карате такмичењу учествовало је 520 такмичара из 27 клубова и 3 државе. Kарате клуб „Ипон“ Kотор Варош наступио је са осамнаест такмичара који су освојили 8 медаља. Златну медаљу у борбама поново је освојио, најбољи такмичар клуба Милан Гајанин, а овај пут до злата је дошла и његова сестра Милица, показавши на тај начин  да је кренула братовим стопама.

Двије сребрне медаље у борбама освојио је Дејан Томић, након  сјајног наступа у појединачној категорији, а исти успјех остварио је и екипно, а у томе су му помогли Никола Малијевић и Новица Тривуновић. Бронзаним медаљама окитили су се Тепић Небојша, Смиљић Kристина, Тривуновић Неда.

Част каташа одбранила је Милана Верић која је заузела треће мјесто. Поред наведених такмичара запажен наступ имали су и најмлађи Ипоновци (Дугоњић Анастасија, Филиповић Никола, Kрстић Дамјан) који су након побједа у првом колу доживјели поразе и овај пут су се морали задовољити учесничким медаљама које је обезбиједио организатор за најмлађе учеснике на турниру.