Бањалука сложно: Нећемо одустати!

Више стотина Бањалучана и осми дан се окупило на главном градском тргу у наставку протеста под слоганом „Правда за Давида-Стоп некажњеним убиствима у Бањалуци“. Окупљени су поручили да неће одустати од окупљања све док се не сазна права истина о смрти Давида Драгичевића.

Смрт 21-годишњег Давида Драгичевића, узроци и начин на који је окончан један млади живот још немају јасне и презицне одговоре који су најпотребнији Давидовим родитељима и родбини. Свакодневним окупљањима управо то и траже – одговоре. Родитељи су замолили да се смрт њиховог сина не политизује и не искориштава у дневно политичке сврхе.

Одговори су тражени и на вечерашњем окупљању на бањалучком Тргу Крајине. Окупљени су поручили, тражимо одговоре, али не упиремо прстом ни у кога. Отац Давида Драгичевића поручује да ће се на све начине борити да се истина о смрти њиховог сина открије и да се сазнају сви детаљи.

„Виђећемо даље кораке. Очекујем у овој седмици бар неке детаље да нашег сина упокојимо. Мени више немају шта одузети, душе немам. Убити ме не могу, не смију, а ако ме убију, направили су ми услугу. Ако хоће, нека дођу, знају адресу“, рекао је отац Давида Драгичевића, Давор Драгичевић.

Није изостала ни подршка Давидових пријатеља који су на свој начин још једном одали пошту покојном Давиду.

„Ово није случај Давида и протеклих случајева. Ово смо сви ми, ово је питање нас који још увијек живимо у овом граду и који треба мирно, сигурно и без страха да ходамо, да наша ђеца мирно ходају. Ово постаје питање сваког грађанина ове државе. Да ли неко овде игра Бога, да ли ја имам право на живот“.

„Да ли се осјећате сигурно да се овакве ствари дешавају око нас? Како и даље неки појединци могу окретати главу од свега овога. Да ли би то радили када би се то вама догодило, да ли сте свјесни да су нам угрожена основна људска права, а једно од тих је право на живот“.

„Ја се тренутно не бојим за своју сигурност. Ја се бојим за своју будућност, бојим се за будућност свих нас и наше дјеце, јер и ја једног дана овђе требам имати ђецу“.

Родитељи Давида Драгичевића су и вечерас захвалили свим људима на подршци и помоћи у истрази. Окупљања на тргу Крајине биће одржавана све док случај не буде разријешен.