Бесплатни прегледи за жене у Дому здравља у Котор Варошу

Дом здравља „Свети Пантелејмон“ Котор Варош у сарадњи са Удружењем жена обољелих од рака дојке „Искра“ у склопу обиљежавања Свјетског дана борбе против рака дојке организује бесплатан мамограф за жене старије од 40 година. „Овај пројекат је резултат успјешне сарадње коју наша установа има са Удружењем „Искра“ а на идеју смо дошли још љетос када су жене из ове организације одржале презентацију о својим активностима“ – рекла нам је Жељина Брљић, главна медицинска сестра.

Рак дојке је најраспрострањенија али и најсмртоноснија врста канцера међу женама у свијету. Иако је планирано да прегледом буде обухваћено до 200 жена због велике заинтересованости овај број ће бити и већи. Прегледи су у току и тренутно је завршен преглед за остеопорозу а заинтересоване жене за остале прегледе се могу пријавити код главне медицинске сестре.

„У реализацији овог пројекта поред општине Котор Варош помогли су нам привредници са подручја општине а прегледом ће бити обухваћене и запослене жене у њиховим фирмама. Завршен је дио радова на уређењу простора око Дома здравља а у току су радови на уређењу приступних саобраћајница“ – ријечи су Владимира Бибића в.д. директора Дома здравља „Свети Пантелејмон“ у Котор Варошу.