Боксера који је претукао новинара удаљују с посла

Марко Чолић Рода (31), боксер из Бањалуке, који је притворен због покушаја убиства новинара РТВ БН Владимира Ковачевића (36), биће удаљен с посла возача у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић”.

Чолић је у Заводу запослен од 5. августа 2010. године, с тим што је на неодређено примљен од 5. јула 2012. године.

“У складу са Законом о раду, радник се у случајевима одређивања притвора удаљује с рада, од првог дана притвора па све док притвор траје, о чему послодавац доноси одговарајуће рјешење”, рекли су из Завода за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић”.

Како су додали, сви поступци Завода, а у вези с овим радником, биће усклађени с позитивним законским прописима, општим актима Завода и поступањима правосудних институција.

Чолић је осумњичен да је, с најмање још једним саучесником, телескопским палицама, 26. августа око 20.40, у бањалучкој Улици Бановић Страхиње, готово на кућном прагу, премлатио Ковачевића, оца двоје малољетне дјеце.

Полиција трага за најмање још једним нападачем, те истражује мотиве напада, који је и те како узнемирио Ковачевићеве колеге, које очекују да се овај случај потпуно расвијетли.