Борачка организација: Прва сједница Координационог одбора регије Котор Варош

Прва сједница Координационог одбора регије Котор Варош одржана је данас 17.јула 2019.године у просторијама Општинске борачке организације у Котор Варошу, са почетком у 11 часова.

Сједница је почела одавањем почасти погунилим борцима Републике Српске.

Присуствовало је 13 од укупно 19 чланова  а присутне је поздравио предсједник Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић,  док је састанак водио Госто Тривуновић.

На дневном реду данашње сједнице Координационог одбора регије Котор Варош нашле су се три тачке:

-прва тачка дневног реда, приједлог кандидата за члана предсједништва БОРС-е, приједлог за члана Одбора ратних војних инвалида БОРС-е и приједлог за члана одбора погинулих бораца БОРС-е са регије Котор Варош,

-друга тачка,  приједлог за усвајање Пословника о раду Координационог одбора-регије Котор Варош( Теслић, Челинац, Кнежево и Котор Варош)

-И тачка три, текућа питања.

Након проведених избора у Општинским борачким организацијама, а прије одржавања Изборне Скупштине Борачке организације Републике Српске, представници борачких организација регије Котор Варош (Теслић, Челинац, Кнежево, Котор Варош) предложили су у циљу јединства приједлоге кандидата за предсједништво Борачке организације Републике Српске.

Приједлози регије борачких организација Котор Варош:

  • за члана Предсједништва Скупштине Борачке организације РС предложен је Петар Тешановић- члан ОБО Челинац;
  • за члана Одбора породица погинулих, несталих и заробљених бораца Борачке организације РС предложен је Невенко Мијић- члан ОБО Котор Варош;
  • за члана Одбора ратних војних инвалида Борачке организације РС предложен је Ранко Вучић- члан ОБО Кнежево.

Предложени кандидати су једногласно изабрани, нико није био против нити суздржан.

Представници свих четири општинских Борачких организација су апеловали на јединство регије као битног фактора у борби за остваривање права бораца, РВИ и породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата.

Предсједник борачке организације Котор Варош Миладин Савановић на самом крају сједнице честитао је предложеним кандидатима и захвалио се свима присутнима на присуству и коректној сарадњи.