„Браћа по бабине линије“ , которварошки биоскоп, недјеља 03.04. 2016. године у 20:00 часова

КИНО САЛА, КОТОР ВАРОШ – 03.04.2016. – 20:00 ЧАСОВА
ИЗВОРНО ИМЕ: Браћа – по бабине линије
РЕЖИЈА: Радош Бајић
УЛОГЕ: Милорад Мандић-Манда, Радош Бајић, Љиљана Стјепановић
ЖАНР: комедија
ТРАЈАЊЕ: 90 мин.

САДРЖАЈ ФИЛМА:
У комичним авантурама наших јунака, добро познатој галерији ликова из моравског села Петловац придружују се нови актери приче о доживљајима чувене „БРАЋЕ ПО БАБИНЕ ЛИНИЈЕ“.
У атрактивној драматуршкој поставци и монтажи „Браћа“ нам дочаравају судар два свијета. Традиционалног и народског, који пркоси глобализацији и од којег по сваку цијену желимо да побијегнемо, и оног увезеног, савременог, такозваног модерног свијета.
Чувеним Петловчанима Радашину и Милашину (Радош Бајић и Милорад Мандић Манда), које на почетку филма затичемо у „нормалном агрегатном стању свађе без икаквог разлога“, једног дана стиже идентично писмо. Вођени сном о љепшем животу, сходно инструкцијама које су добили у писму, крећу из Петловца на пут. Само они знају куда. Умјесто да стигну до Београда, гдје их чека далеки рођак из Аустралије, Радашин ће залутати с тајанственом плавушом (Јелена Гавриловић) у горостасним планинама у којима ричу медвједи. Милашин ће, умјесто да се прије Радашина домогне „блага“, заглавити у селу Враново, на планини Соколовица, с које пуца видик на зону безбједности, где албански дронови свакодневно извиђају оно мало Срба који су ту остали. Тако њихово путешествије ка бољем сутра постаје пут до бескраја.