Бројне манифестације поводом Дан општине

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан најавио је данас да ће поводом 24. априла, Дана општине, бити организоване бројне манифестације.

Обиљежавање Дана општине почеће у суботу /8. април/ манифестацијом „Уређења и чишћења града“, а мјесец април ће обиљежити и бројне акције уљепшавања јавних простора и уређења зелених површина.

Сакан је на данашњем састанку Одбора за обиљежавање Дан општине навео да ће током априлских свечаности бити организовани и улична трка ученика основних школа, акција добровољног давања крви которварошких средњошколаца, одбојкашки турнир, планинарски поход, изложбе слика и позоришна представа, а предвиђено је традиционално дружење основаца у биоскопској сали под називом „Дјечије вече“.

,,Традиционална и чувена которварошка котлићијада биће одржана 21. маја на купалишту Бјелине, а и ове године се очекује учешће преко 100 екипа из Републике Српске и региона“, рекао је Сакан, који је и предсједник Организационог одбора обиљежавања Дана општине.

24. априла у јутарњим часовима биће положени вијенци код спомен-костурнице бораца НОР-а и спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске, а истог дана је предвиђена Свечана академија у 18.00 часова у кино-сали.

Сакан је изразио наду да ће овим манифестацијама присуствовати бројне делегације братских општина и представници градова партнера из окружења.

,,Обавезу да учествују у акцији уређења града и буду укључени у обиљежавање Дана општине имају радници општинске управе, предузећа и јавних установа, чланови спортских клубова, организација и бројних удружења, али и сви становници Котор Вароша“, напоменуо је Сакан.