Бројне манифестације поводом Дана општине

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан најавио је данас на састанку Организационог одбора да ће поводом 24. априла, Дана општине, бити организоване традиционалне манифестације.

Сакан је навео да ће током априлских свечаности бити организована акција ,,Уређења и чишћења града“, улична трка ученика основних школа, као и которварошка котлићијада.

,,Традиционална и чувена которварошка котлићијада биће одржана 15. маја на купалишту Бјелине, а и ове године очекујемо велику посјећеност и рекордан број учесника“, рекао је Сакан, који је и предсједник Организационог одбора обиљежавања Дана општине.

У суботу 23.априла ће бити положени вијенци код спомен-костурнице бораца НОР-а и спомен обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске, а дан касније 24. априла ће бити уприличена свечана академија.

Сакан је изразио наду да ће овим манифестацијама присуствовати делегације братских општина и представници градова партнера из окружења.

,,Обавезу да учествују у акцији уређења града и буду укључени у обиљежавање Дана општине имају радници општинске управе, предузећа и јавних установа, чланови спортских клубова, организација и бројних удружења, али и сви становници Котор Вароша“, напоменуо је Сакан.