Брутално претучен новинар БН ТВ Владимир Ковачевић у Бањалуци

У знак протеста што је претучен новинар БН ТВ Владимир Ковачевић, јутрос је ова телевизија почела Јутарњи Дневник и Вијести са затамњеним екраном на којем је био натпис: „Отворени протест због напада на новинара БН ТВ. Тражимо од МУП-а Републике Српске да открије нападаче“.

 

Напад на новинара Владимира Ковачевића осуђују новинарска удружења, као и бројни грађани који су се јавили БН ТВ, као и директору БН ТВ Владимиру Тришићу.

Наиме, два непозната младића синоћ су у бањалучком насељу Обилићево брутално претукли новинара БН ТВ Владимира Ковачевића. Ковачевић је у телефонском разговору са директором Владимиром Тришићем рекао да су га двојица мушкараца сачекала испред зграде у којој станује. „Прошао сам поред њих не очекујући било шта да ће ми се десити. Одједном су насрнули на мене“, рекао је Ковачевић.

„Развукли су шипке и почели да ме ударају…Покушао сам да се браним, док су они ударали по глави и тијелу тим шипкама. Позивао сам упомоћ, они су ударали и онда су побјегли у аутомобил и одвезли се у непознатом правцу…, испричао је Ковачевић директору Тришићу, наводећи да му је глава разбијена на два мјеста и да има повреде по уху, лицу и тијелу.

Директор РТВБН пожелио је Ковачевићу да што прије оздрави и врати се радним обавезама.

Ковачевић је задржан у болници, гдје му раде додатне прегледе.

Прије напада Ковачевић се враћао из редакције БН ТВ кући.

Напад се десио тако што су га двојица мушкараца заскочили и ударали металним шипкама на развлачење по глави и тијелу.

Напад је пријављен полицији.

Уређивачки колегијум БН ТВ најоштрије осуђује овај напад и захтјева од МУП РС да што прије реагује и нађе починице овог гнусног напада на нашег новинара.

Такође, уређивачки колегијум БН ТВ подсјећа да се већ дуже вријеме у одређеним политичким круговима прави хајка на новинаре наше куће.

„Због тога упозоравамо МУП РС да што прије обезбиједи слободу рада и кретања како нашим тако и осталим новинарима. У противном ћемо бити приморани да сами предузмемо кораке на заштити наших људи“, поручио је уређивачки колегијум РТВ БН.

Ковачевић је синоћ био на радном задатку у склопу кога је пратио скуп „Правда за Давида“.