БУДИ ОДГОВОРАН И ОПРЕЗАН – НЕМОЈ ДА ПИЈЕШ И ВОЗИШ!!!

Дјевојка, док је умирала, говорила је ове ријечи, а новинар их је записао… Јако пажљиво.

Отишла сам на журку и сјетила се шта си ми рекла. Рекла си ми да не пијем алкохол, тако да сам умјесто тога пила сок.

Осјећала сам се поносном на себе, као што си рекла да би требало да се осјетим. Рекла си ми да не бих требала да пијем и возим, супротно од тога шта су ми неки другови рекли. Донијела сам здраву одлуку и твој савјет је био тачан, као и увијек.

Кад се журка напокон завршила, људи су почели да возе иако нису били способни да то раде на правилан начин. Отишла сам до кола свјесна да ћу се вратити кући мирна. Никад не би ни замислила шта ме је чекало, мајко.

Сад лежим непомично на путу и чујем полицајца како говори: “Дјечак који је изазвао овај удес је био пијан”.

Мајко, његов глас је звучао као да је тако далеко. Моја крв је свуда око мене и свим снагама покушавам да не вриштим.

Чујем докторе како кажу: “Ова дјевојка ће умријети“. Изгледа да је млади дјечак, који је јурио пуном брзином, одлучио да пије и вози, и сада ја морам умријети!

Зашто људи раде то, мајко, знајући да ће то уништити многе животе? Бол ме реже као стотину ножева.

Реци мојим сестрама да не плачу, реци тати да буде јак. И када одем у рај, пазићу на све вас.
Неко је требао учити тог дјечака да је погрешно да пије и вози. Можда да су му његови родитељи рекли то, ја не бих сад била на самрти!

Мој дах постаје слабији, све више и више. Мајко, ово су моји задњи тренуци и осјећам се очајно. Вољела бих да могу да те загрлим мајко, док лежим овдје и умирем…
Вољела бих да ти могу рећи колико те волим, мајко…Во…лим…те…Збогом…

Ове ријечи је написао новинар који је свједочио саобраћајној несрећи. Дјевојка, док је умирала, говорила је ове ријечи, а новинар их је записао… Јако пажљиво.

Тај исти новинар је започео ову кампању… Пошаљите ово својим пријатељима, породици и вољеним особама…Може бити ваш живот тај који ћете спасити, или живот вољене особе. Молим вас немојте ни другима дозволити да возе у пијаном стању. Понудите се да их возите, позовите им таxи или пријатеља!

БУДИ ОДГОВОРАН И ОПРЕЗАН – НЕМОЈ ДА ПИЈЕШ И ВОЗИШ!!!