Црвени крст: Крв дало 150 суграђана

Општинска организација Црвеног крста Котор Варош, у просторијама Црвеног крста, организовала је данас акцију добровољног давања крви. Прва по реду ове године акција добровољног давања крви почела је јутрос у 9:30, а завршена у д 16:00 часова. На ову акцију одазвало се 192 давалаца, од којих је 150 дало крв, а  поред сталних учесника акција у просторијама Црвеног крста су се појавили и многи који су први пут дошли да дарују крв.

Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.

-Секретар Општинске организације Црвеног крста Боrislav Брборовић је задовољан јер је одзив као и увијек до сада одличан.

Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.

„Сала је дјеловала премала у односу на број оних који су се од јутра смјењивали и чекали у реду да дају крв. Масован одзив на прву акцију у овој години је показао да је добровољно давалаштво крви у нашој општини у успону, што је резултат сталне активности Црвеног крста на окупљању добровољних давалаца“ – истакао је секретар Црвеног крста Брборовић.

Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.

Удружење добровољних давалаца крви у Котор Варошу окупља 490 чланова и једно је од најбоље органозованих у РС. Прикупљене дозе крви биће прослијеђене Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.