Чланови aнсамбла „Жубор“ наступили на Етно концерту у Аустрији

Чланови aнсамбла „Жубор“ наступили су  07. октобра на Етно концерту који је организовало  Културно-умјетничког друштво  „Дукат“ из Доње Аустрије, са циљем очувања, развоја и унапређења културне традиционалне баштине, народних обичаја, игре и пјесме српског народа.

Дванаест чланова дјевојачког и хармоникашког ансамбла „Жубор“, који већ неколико година успјешно његују етно пјесму, представило се традиционалним етно и српским духовним пјесмама.

„Носимо веома позитивне утиске из Аустрије, са надом да наше пријатељство и дружење наставимо и даље. Овом приликом успоставили смо доста контаката са другим културно-умјетничким друштвима која су наступала на  Етно концерту, а нама је свакако било задовољство да се представимо бројној публици, с обзиром да смо били једини пјевачки ансамбл  који  је наступио  те вечери. Драго ми је што смо и овај пут имали подршку општинског руководства“, изјавио је професор Обренко Тепић, умјетнички руководилац дјевојачког и хармоникашког ансамбла „Жубор“.

Општина Котор Варош је финансијски подржала одлазак ансамбла „Жубор“, уз обећање да ће као и до сада  да им помаже у складу са својим могућностима.